نحوه مطالعه ریاضی کنکور میتواند سوالات بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان کنکوری باشد. هنگامی که دانش آموزان در آستانه کنکور سراسری قرار می گیرند بهطور مداوم با این سوال ذهنی درگیر هستند که روزی چند ساعت باید ریاضی بخوانند؟ یا نحوه خواندن ریاضی کنکور چگونه است؟ در پاسخ باید گفت که نمیتوان برای همه افراد نسخه مشابهی تجویز کرد همهچیز بستگی به میزان دانش شما در ریاضیات و نقاط ضعف و قوتتان دارد. ما در این مقاله سعی میکنیم راهنمایی لازم در خصوص ریاضی کنکور را در اختیار شما قرار دهیم و هم چنین روش دریافت مشاوره رایگان حرف آخر برای کنکور را به شما بگوییم.
برای دریافت مشاوره میتوانید با شماره تماس حرف آخر و مشاوران این مجموعه ارتباط بگیرید: 09103225124- 02128425124
جهت مطالعه سریع هر بخش روی عنوان آن کلیک کنید.
نحوه مطالعه ریاضی کنکور چگونه است؟ روش صحیح مطالعه ریاضی کنکور
مسلماً زمانیکه در یکی از دروس اختصاصی که تاثیر زیادی در قبولی کنکور دارد احساس ضعف میکنید باید زمان بیشتری برای آموزش و تقویت مهارت هایتان بگذارید. در مقابل اگر در ریاضیات قوی هستید اما در درسهای اختصاصی دیگر مشکل دارید میتوانید زمانتان را براساس میزان نیاز برای درسها تقسیمبندی کنید.
اگر بخواهیم بودجهبندی کلی برای درس ریاضیات کنکور در نظر بگیریم، برای دانشآموزی که در تمام درسها به یک نسبت نیاز به مطالعه دارد بهطور متوسط باید یک هشتم یا ۱۲ درصد کل ساعات مطالعه هفتگی را برای تمرین کردن ریاضی اختصاص بدهد. بهعنوان نمونه یک دانشآموز گروه تجربی که در هفته ۵۵ ساعت مطالعه درسی دارد، باید حدود ۷ تا ۸ ساعت را برای خواندن ریاضی در نظر بگیرد.
بهترین منبع برای مطالعه ریاضی کنکور
داوطلبان کنکور در چند سال آخر منتهی به آزمون با انواع ابزارهای یادگیری ریاضی مانند جزوات و کتابهای کمکآموزشی و کلاسهای مکمل آشنا میشوند. اگر احساس میکنید خواندن کتابهای مکمل آموزشی خشک و خستهکننده است و نمیتوانید ارتباط خوبی با آنها برقرار کنید، میتوانید به سراغ سبکهای جدید آموزشی بروید. استفاده از دی وی دی ها و فیلمهای آموزشی راهکار بسیار مناسبی برای افرادی است که با رسانههای سمعیبصری ارتباط بهتری برقرار میکنند و ما در این مورد پکیج های موسسه حرف آخر را به شما معرفی میکنیم که حتی میتوانید 20 درصد از منابع حرف آخر در قالب پکیج رایگان حرف آخر دریافت نمایید.
اگر قصد دارید در کلاسهای کنکور ریاضی شرکت کنید و در این جلسات اشکالات درسیتان را بپرسید باید پیش از ورود به کلاس مباحث مربوطه را بهطور کامل خوانده باشید و با تسلط کامل در کلاس حضور پیدا کنید.
درضمن در پایان کلاس حتما حتما باید همان مبحث تدریس شده را بازخوانی کرده و مثالهای مختلفی حل کنید. دراینصورت اگر ابهامی باقیمانده باشد در همان چند روز اول بعد از برگزاری کلاس مطالب را فرامیگیرید. این کار باعث تثبیت مفاهیم ریاضی در ذهن میشود.
مهمتر از همه اینکه با شرکت در کلاسهای حضوری با تدریس اساتید از نزدیک آشنا می شوید و سعی می کنید هر گونه ابهام و اشکالی که در ذهنتان ایجاد میشود در همان جلسه بپرسید. پس از پایان کلاس جزوه مربوط به آن جلسه را بخوانید و مثالها را بهدقت حل کنید. همانطور که میدانید حساسیت آموزش در دروس ریاضیات و فیزیک بیشتر از سایر دروس است و نیاز به تمرکز بیشتری دارد.
اهمیت استفاده از منابع کمکآموزشی ریاضی
با توجه به اینکه معمولاً در کلاسهای مدرسه تعداد زیادی دانشآموز حضور دارند و معلم فرصت نمیکند تکتک از آنها جویا شود که درس را بهطور کامل فراگرفتهاند، خود دانشآموز باید در این زمینه هوشیار باشد.
اگر بخشهایی از درس را کاملاً یاد نگرفتهاند یا در آن ضعف دارند با استفاده از کلاسهای فوقبرنامه یا دی وی دی های آموزشی مشکلات درسی شان را رفع کنند. یکی از فعالیتهای مهمی که به یادگیری در کلاسهای درس کمک میکند یادداشتبرداری ضمن آموزش معلم است. معلمان در طول کلاس مطالب مهم و کلیدی را عنوان میکنند که اگر آنها را یادداشتبرداری نکنید بهاحتمال زیاد به فراموشی سپرده می شوند.
مورد مهم دیگر داشتن تمرکز حواس در کلاس درس است که مهمترین عامل برای بهخاطر سپاری مفاهیم مهم و فرار ریاضی خواهد بود.
تستزنی درس ریاضیات
یکی از نکات مهم دیگر در نحوه مطالعه ریاضی کنکور این است که تنها یادگیری فرمولها و مفاهیم اصلی هر مبحث کافی نیست بلکه این اطلاعات را باید کاملاً حفظ کرده باشید تا سر جلسه آزمون آنها را بهخاطر بیاورید و با خیال آسوده سوالات را تحلیل کنید. بنابراین یادگیری کامل مسائل، فرمولها و نکات شرط اصلی موفقیت در درس ریاضیات است و شما میتوانید از آمورش ریاضی حرف آخر به شیوه نوین استفاده نمایید.
پس از اینکه هر مبحث را بهطور کامل یاد گرفتید میتوانید به سراغ تستزنی بروید و برای هر بخش تستهای زیادی حل کنید تا مطالب درسی کاملاً در ذهن تثبیت شود. هنگامیکه فرایند تستزنی را آغاز میکنید نباید روی زمان حل کردن تست حساس باشید بلکه در مراحل اولیه یادگیری مفاهیم مهم درسی مدنظر است.
سعی کنید تمام نکات موجود در جواب تستها را بهطور کامل یاد بگیرید. در مراحل بعدی که در تحلیل سوالات با کمک آموختههای ذهنی قویتر شوید به سراغ روشهای اصولی تستزنی بروید. از اینجا به بعد میتوانید زمان حل کردن هر تست را زیر نظر داشته باشید.
بهتر است بعد از اینکه تستها را حل کرده و نکات خاص و مفهومی آنها را کشف کردید، این نکات را به طور منظم خلاصه برداری کنید تا در مراحل بعدی مرور درس به سراغ آنها بروید. این اطلاعات کلیدی و مختصر در ماههای نزدیک به کنکور تمام آموخته هایتان را یادآوری می کند.
در این خلاصهنویسی ها فرمولها و نکات کلیدی و وجه تمایز سوال باتست های دیگر را یادداشت کنید. نحوه برنامهریزی برای خواندن ریاضی کنکور
همانطور که میدانید ریاضی یکی از دروس تحلیلی است که در کنکور سراسری گروه تجربی ۳۰ سوال و برای داوطلبان گروه ریاضی ۵۵ سؤال را دربر میگیرد. برای اینکه بتوانید به تعداد زیادی از سوالات پاسخ صحیح بدهید باید تسلط خوبی روی مباحث مختلف کتاب داشته باشید.
برای قویتر شدن در ریاضیات باید مطالب را مبحث به مبحث بررسی کنید. مثلاً بخش لگاریتم و مثلثات را بهطور جداگانه در روزهای مختلف مطالعه کنید تا در جمعبندی مطالب دچار سردرگمی نشوید.
ضریب ریاضی در کنکور سراسری
ریاضی برای داوطلبان گروه ریاضی کنکور شامل تمامی درسهایی است که در طول ۳ سال آخر دبیرستان گذراندهاند در این مجموعه سوالات ۱۰ تست اختصاصی هندسه، حسابان و ریاضیات پایه ۲۰ تست، آمار و احتمال ۷ تست، ریاضیات گسسته ۱۱ تست، ضریب درس ریاضیات برای زیرگروههای 1و2، ۴ و برای زیرگروه ۳ ضریب ۳ دارد.
برای گروه تجربی ریاضیات یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین دروس در قبولی کنکور است که اگر داوطلبان سوالات آن را بهدقت پاسخ بدهند، می توانند درصدشان را در ایندرس بالا برده و در رشته مورد نظرشان پذیرفته شوند. تعداد سوالات ریاضی در این رشته ۳۰ سوال است که ۴۷ دقیقه برای آن زمان در نظر گرفته شده است. ضریب ریاضیات در زیر گروه های 1و3، 2 می باشد و در در زیر گروه 4و5 ضریب 4 و در نهایت در زیرگروه 1 ضریب 2 دارد.