حرف آخر برترین موسسه کنکوری

روش مطالعه دینی و نحوه صحیح مطالعه دینی چگونه است؟

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
روش صحیح مطالعه دینی

روش مطالعه دینی و نحوه صحیح مطالعه دینی سوال دانش آموزان میباشد تا بتوانند مطالب فرار این درس را به خوبی در ذهن داشته باشند. ما در اینجا شما را با نحوه صحیح مطالعه دینی آشنا خواهیم ساخت و میتوانید از مشاوره حرف آخر به صورت رایگان استفاده نمایید.

چگونه درس دین و زندگی را بخوانیم؟

لازم به ذکر است که مطالب این مقاله برای زمانی میباشد که دروس عمومی از کنکور حذف نشده است و در صورت حذف ، شما میتوانید این دروس را به صورت تشریحی کار کنید که این موسسه دینی تشریحی حرف آخر را در اختیار شما قرار خواهد داد و میوانید از تدریس استاد علیرضا یوسفیان پور نهایت استفاده را ببرید.

درس دین و زندگی یکی از دروس عمومی مهم برای داوطلبان گروه تجربی و ریاضی است که با ضریب ۳ در کنکور تاثیر زیادی در رتبه دانش‌آموزان دارد. ضریب بالای این درس به دانش‌آموزان هوشمند کمک می کند شانس بیشتری برای قبولی در رشته و دانشگاه دلخواه شان بدست آورند. درست است که این درس ظاهراً آسان به‌نظر می‌رسد و افراد تصور می‌کنند به‌راحتی از پس آن برمی آیند اما هنگامی‌که با سوالات تستی دینی کنکور مواجه می‌شوند کمی نظرشان تغییر می‌کند.

شاید دلیلش همین باشد که علی‌رغم این مطالب ساده و تئوری اما 32.201 داوطلب در کنکور اخیر در این درس تراز منفی داشته اند.  این آمار گسترده برای یک درس عمومی قابل انتظار نیست. از سوی دیگر تنها 2451 نفر از داوطلبان موفق شدند در این درس تراز ۸۰ تا ۱۰۰ درصدی را از آن خود کنند. از برآیند این آمارها به این نتیجه می‌رسیم که تنها کمتر از 3000 داوطلب در درس دین و زندگی تراز بالاتر از ۸۰ کسب کرده‌اند.

این آمارهای ناامیدکننده همچنان به صورت‌های مختلف در کنکورهای سال‌های اخیر تکرار شده ‌است. این‌ها نشان می‌دهد که داوطلبان از کنار این درس با سهل‌انگاری می‌گذرند؛ درحالی‌که فرصت بزرگی برای کسب رتبه‌های برتر در کنکور سراسری است.

دینی را چگونه بخوانیم؟

مطالعه صحیح درس دینی کنکور

آمارها نشان می‌دهد که دانش‌آموزان این درس را سرسری مطالعه می‌کنند و برنامه‌ریزی اصولی برای مرور آن ندارند. مهم‌ترین نکته‌ای که برای یادگیری این درس باید به‌خاطر بسپارید در نظر داشتن فرار بودن آن است. بنابراین علاوه‌بر در نظر گرفتن ساعات مشخص برای مطالعه هر درس، باید در فواصل منظم مطالب را مرور و یادآوری کنید.

تعداد سوالات درس دینی در کنکور ۲۵ سوال است که ۱۷ دقیقه برای پاسخ‌گویی به آن فرصت دارید. به‌عبارتی برای هر سوال تنها باید در حدود ۴۲ ثانیه زمان بگذارید. نکته مثبت این درس پاسخ‌گویی سریع در عرض چند ثانیه به خیلی از سوالات حفظی است. بنابراین می‌توانید زمان‌های بیشتری را برای سوالات سخت‌تر و مفهومی‌تر به نفع خود بخرید.

برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید با شماره حرف آخر ارتباط بگیرید.

 بودجه‌بندی درس دین و زندگی کنکور

همانگونه که برای سایر منابع درسی کنکور داشتن برنامه‌ریزی دقیق و استاندارد ضروری است، درمورد درس دینی هم  باید ضمن آگاهی بر بودجه‌بندی، برنامه ریزی اختصاصی برای مطالعه داشته باشید. داوطلبان باید کتاب‌های دینی سال دهم یازدهم و دوازدهم را مطالعه کرده و تست‌های مرتبط با آن را کار کنند. در این ‌میان از ۲۵ سؤال دینی ۹ سوال از کتاب دهم، ۸ سوال از پایه یازدهم و ۸ سوال از پایه دوازدهم طرح می‌شود.

با توجه به ضریب ۳ این درس، از درجه اهمیت بیشتری نسبت ‌به زبان انگلیسی و عربی برخوردار بوده و می‌تواند تراز کل را بالاتر ببرد. با توجه به این‌که در چند سال اخیر سوالات کنکور به سمت مفهومی شدن پیش رفته ‌است واکنش دانش‌آموزان نسبت‌ به نحوه مطالعه این درس متفاوت بوده ‌است.

برخی افراد سعی می‌کنند تا جای ممکن مطالب را حفظ کنند که این کار کاملاً اشتباه است و به‌محض مواجهه با سوالات ناشناس دچار استرس شده و مطالب حفظی را از یاد می‌برند. عده‌ای دیگر با ساده‌انگاری درس تنها به تست زدن اکتفا کرده و تصور می‌کنند می‌توانند با حل کردن نمونه سوالات مهم سال‌های گذشته به درصدهای خوبی برسند.

درنهایت گروه آخر که بهترین شیوه را برگزیده اند، بر طبق بودجه‌بندی و میزان اهمیت هر مبحث برای مطالعه این درس برنامه‌ریزی دقیق انجام می‌دهند. برای این‌که موفق شوید به سوالات مفهومی کنکور پاسخ رضایت‌بخش بدهید باید مطالعه مستمر داشته و مرور آموخته‌ها در فواصل زمانی منظم را از یاد نبرید.

منبع مطالعه شما باید کتاب‌های درسی باشد و پیش ‌از آنکه کاملاً روی مطالب کتاب تسلط پیدا نکرده‌اید به سراغ تست‌زنی نروید.

چگونه دینی را به‌طور کامل برای کنکور یاد بگیریم؟

شاید به‌نظر برسد خواندن درس دینی نسبت ‌به سایر دروس راحت‌تر است و به مطالعه کلیات بسنده کنید. اما باید بدانید که علی‌رغم قابل‌فهم بودن مطالب این درس لازم است نکاتی را به کار ببرید تا از فراگیری همه مطالب اطمینان پیدا کنید.

ابتدا هر درس را به‌طور کامل مطالعه کرده و سعی کنید مفهوم کلی آن را دریافت کنید

آیات و روایات های مربوط به آن درس را همراه با معنی مطالعه کنید

در مورد ارتباط معنایی بین مفهوم درس و آیات تفکر کنید

اگر قصد دارید از ضریب درس دینی برای بالا بردن رتبه تان بهره ببرید باید هدفتان را روی 100 زدن این‌درس متمرکز کنید. در هر شرایط و فاصله زمانی که با کنکور دارید با برنامه‌ریزی دقیق خط به خط کتاب دینی را بخوانید و در برنامه زمان‌بندی‌شده مجدداً آنها را مرور کنید.

تسلط شما بر مطالب کتاب درسی باید به‌حدی قوی باشد که با مشاهده تیتر درسی و آیات آن، کل مطالب را به‌خاطر بیاورید. پس از این‌که احساس کردید ریز به ریز به مطالب را یاد گرفته‌اید، حالا می‌توانید به سراغ منابع کمک‌آموزشی شامل کتاب، جزوه و تست‌ها بروید و میزان اطلاعاتتان را در این درس محک بزنید.

هنگامی‌که از جزوات و تست‌ها استفاده می‌کنید می‌توانید نکاتی که دریافت کردید و به نظرتان مهم و کلیدی می‌آید در کنار مطالب هر درس یادداشت کنید. این کار باعث می‌شود هنگام مرور درس‌ها نکات تستی آن‌ها را هم مرور کنید.

موسسه حرف آخر علاوه بر محصولات کنکوری و تشریحی از دوره های جدید خود تحت عنوان پروژه فایو استار حرف آخر رونمایی کرده است که میتوانید از این محصولات نیز استفاده نمایید. برای ثبت نام در حرف آخر میتوانید با مشاوران این مجموعه صحبت کنید و سوالات خود را مطرح نمایید و از تخفیفات حرف آخر نیز بهره مند شوید.

بهترین روش مطالعه دینی

یادگیری آیات و روایات دینی برای کنکور

آیات و روایت‌ها بخش‌های بسیار مهمی از درس دینی هستند که تست‌های گوناگونی از آن‌ها طرح می‌شود و هر سال دانش‌آموزان با چالش‌هایی در مورد این نوع سوالات روبرو هستند. گاهی نوع سوالات مفهومی از این بخش موجب می‌شود افراد سردرگم شده و گزینه نادرستی را انتخاب کنند. با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از سؤالات این درس ( در حدود 60 درصد) به آیات و روایت‌ها مربوط می‌شود،  باید هم روی بخش عربی و هم فارسی آن‌ها تمرین و تمرکز زیادی داشته باشید.

برای فهم صحیح این آیات و روایات باید روی ترجمه دقیق تحت‌اللفظی آن دقت کنید. این‌که موضوع کلی آن آیه چیست؟ و ارتباطش با مفهوم مطالب درسی چه مواردی را شامل می‌شود؟ یا این‌که از زبان چه شخصی در مورد چه موضوعی یا شخصی بیان‌شده است. درضمن روی پاراگراف‌های قبل و بعدی آیه و ارتباط معنایی آنها تسلط کامل داشته باشید.

مزیت بزرگ بکارگیری جزوات و کتاب‌های مکمل آموزشی برای درس دینی این است که چنین نکات ریز و ظریفی از بخش‌های تست‌خیز مطالب هر درس دینی در تست‌های مرتبط آن گنجانده شده و از این طریق می‌توانید راحت‌تر مفاهیم را به‌خاطر بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

Call Now Button