شیمی کنکور و روش مطالعه شیمی کنکور شاید روزانه سرچ زیادی در گوگل دارد و داوطلبان میخواهند با انواع روش خواندن شیمی برای یادگیری بهتر این درس آشنا شوند. شیمی یکی از دروس اختصاصی بسیار مهم در کنکور است که برای تجربی ها در اولویت دوم و برای گروه ریاضی به عنوان دومین یا سومین درس رتبه ساز مطرح است. البته این میزان اهمیت تا حد زیادی به زیرگروه های مورد نظر بستگی دارد. در این مقاله ما شما را با روش مطالعه شیمی کنکور و موسسه حرف آخر آشنا خواهیم کرد تا بتوانید در مسیر درست مطالعه قرار بگیرید.
برای دریافت مشاوره میتوانید با مشاوران مجموعه حرف آخر ارتباط گرفته و مشاوره رایگان حرف آخر را دریافت نمایید: 09103225124 – 02128425124
جهت مطالعه سریع هر بخش روی عنوان آن کلیک کنید.
شیمی کنکور و روش مطالعه شیمی
همانطور که می دانید ضریب دروس اختصاصی با توجه به رده بندی شان در زیرگروه های مختلف تعیین می شود. بهعنوان نمونه برای پذیرش در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی و زیرشاخههای علوم پزشکی مانند فیزیوتراپی و بیناییسنجی و سایر پیراپزشکی ها ضریب درس شیمی ۹ است. اما همین درس در زیرگروه 2 تجربی برای رشتههایی مانند داروسازی ضریب ۱۲ دارد.
در این مقاله شما میتوانید با روش های یادگیری موسسه حرف آخر آشنا شوید و از نحوه تدریس شیمی حرف آخر مطلع شوید و برای این امر میتوانید از پکیج رایگان حرف آخر استفاده نمایید که برای دریافت آنها کافی است با مشاوران این مجموعه که شماره تماس آنها را درج نموده ایم تماس بگیرید.
شاید بتوان گفت شیمی کنکور هم به اندازه درس زیستشناسی برای قبولی در رشته داروسازی که میتوانید اطلاعات لازم در مورد آن را نیز مطالعه نمایید حائز اهمیت است و باید با روش مطالعه شیمی کنکور آشنا شوید. ضمنا برای پذیرش در رشتههای زیرگروه 2 ریاضی همچون مهندسی مواد و مهندسی نفت درس شیمی همرده با درسی مانند فیزیک ضریب ۹ دارد. شیمی کنکور یکی از آن درسهایی است که با کمی تغییرات در نحوه طرح سوالات میتواند داوطلبان را کاملاً گیج و سردرگم کند. هم چنانکه شواهد کنکورهای اخیر نشان میدهد میزان سختی سوالات شیمی سیر صعودی داشته است.
تا جاییکه در کنکور ۹۵ گروه تجربی ۷۷ درصد دانشآموزان و در کنکور ریاضی سال ۹۵ حدود ۸۰ درصد دانشآموزان درس شیمی را صفر زده اند. در نهایت تنها یک درصد از داوطلبان با رتبههای بالای ۵۰ درصد موفق به پاسخگویی به سوالات شدند. در کنکور تجربی سال بعد یعنی ۹۶ هم میانگین آماری درصد درس شیمی داوطلبان تنها در حدود ۷ درصد بود. البته این موضوع نباید باعث ایجاد نگرانی در افراد شود بلکه باید تلاششان را برای مطالعه مفهومی و درک مطالب پایهای بیشتر کنند.
هنگامیکه محتوای درس بهطور کامل در ذهن دانشآموزان تثبیت شده باشد میتوانند از پس سختترین سوالات با ایجاد رابطههای قانونمند برآیند.
بهترین منبع برای مطالعه شیمی کنکور
عده زیادی از دانشآموزان بر این باورند که آموزشهای کلاسی برای یادگیری درس شیمی کافی نیست و آنها بهطور مستمر با سوالات شیمی دستوپنجه نرم میکنند. بنابراین بهنظر میآید بهرهگیری از منابع کمکآموزشی مانند ویدئوها، کتاب و جزوات تاثیر زیادی در بهبود فراگیری آنها داشته باشد. مزیت آموزش با این شیوههای جدید این است که اساتید برجسته که تدریس این فیلمهای آموزشی را برعهده دارند با اطمینان از اینکه دانشآموزان مرحله اولیه آموزش دروس را در کلاس سپری کرده اند روی مطالب مهمتر کار میکنند.
موسسه حرف آخر با گرد آوری بهترین اساتیدی مانند استاد علی سلوکی برای درس شیمی و استاد محمد همدانی برای زیست شناسی توانسته است بهترین پکیج های آموزشی را برای دانش آموزان از پایه ابتدایی تا کنکور فراهم نمایید و داوطلبان زیادی توانسته با آموزش اساتید حرف آخر رتبه های برتری را در کنکور کسب نمایند. برای دریافت راهنمایی بیشتر در مورد محصولات حرف آخر میتوانید با شماره تماس حرف آخر ارتباط بگیرید و مشاوره دریافت نمایید: 09103225124 – 02128425124
این اساتید باتجربه با علم به بخشهای تست خیز درسها عمدتاً مطالبی را تدریس میکنند که درجه اهمیت بالاتری دارد. بنابراین از موضوعات ریز و پیشپاافتاده گذر کرده و مطالب مهم و کاربردی را مورد توجه قرار میدهند.
در طول دورههایی که دانشآموزان این دی وی دی های آموزشی را مشاهده میکنند با محتوای اصلی درس و نکات کنکوری آن بهخوبی آشنا خواهند شد. پس از تسلط کامل بر مطالب سه کتاب منبع کنکور، وقت بررسی نمونه سوالات کنکوری فرامیرسد. در این برهه هم پشتیبانی اساتید همچنان شامل حال دانشآموزان میشود و با تشریح سؤالات و بیان نکات ریز و کلیدی به فهم بهتر شیمی کمک میکنند.
برنامهریزی برای مطالعه درس شیمی کنکور
یکی از مراحل مهم و سرنوشتساز در مواجهه با درس اختصاصی شیمی برنامهریزی اصولی برای مرور ریز به ریز مطالب درسی است. دانشآموزان بهخوبی واقف هستند که این درس ریزهکاریهای زیادی دارد که اگر از آنها بگذرند بعدها مانعی برای موفقیت شان در پاسخگویی به سوالات خواهد بود. شیمی هم مانند ریاضی و فیزیک فرمولهایی دارد که باید بهدقت حفظ شود.
البته مزیتش نسبت به سایر دروس اختصاصی این است که این فرمولها و روابط شیمی ارتباط معنادار شدیدی با مطالب تئوری درس دارند. بنابراین یادگیری آنها به به آن اندازه که بهنظر میرسد سخت نیست.
برنامهریزی مناسب برای مطالعه هر فصل بهطور جداگانه در ساعاتی از روز که میزان هوشیاری شما بیشتر است مانند ساعات اولیه روز، به موفقیت در تسلط به شیمی بسیار کمک می کند. کمیت و کیفیت دو فاکتور مکمل هستند که باید به یک اندازه در نظر گرفته شوند. با اینکه نحوه مطالعه شیمی و تفکیک و دستهبندی مفاهیم مهم هر بخش مهمترین کاری است که انجام میدهید اما اگر تعداد ساعات مطالعهتان در هفته پایین باشد درنهایت بیفایده خواهد بود.
بارها اشاره شده است که ساعات مطالعه هر درس باید با ضریب آن درس در کنکور تناسب داشته باشد. بنابراین برای ایجاد تعادل میان مطالعه دروس اختصاصی و عمومی باید بهطور میانگین ۷۰ درصد برای اختصاصی ها و ۳۰ درصد برای دروس عمومی در نظر بگیرید. در مطالعه درس شیمی باید توجه کنید که مطالعه تستی و تشریحی همگام با هم انجام شود.
مطالعات تشریحی به شما کمک میکند مفهوم مطالب را بهطور کامل درک کنید. هنگامیکه بتوانید در مورد یک مبحث خاص شیمی توصیفات ذهنتان را ارائه دهید یعنی عمق مطلب را درک کردهاید و میتوانید به سوالات تستی بخوبی پاسخ دهید.
اگر داوطلبی در درس شیمی ضعف داشته باشد مسلماً باید ساعات جبرانی برای مطالعه و مرور اطلاعات قبلی در نظر بگیرد. برای خواندن مباحث شیمی نمیتوان راهکار ثابتی در نظر گرفت چراکه هر بخش ویژگیهای ساختاری خاصی دارد و ممکن است مفهومی- حفظی و یا مسئله وار باشد. در کنکور تجربی و ریاضی ۳۵ تست برای بخش شیمی در دروس اختصاصی در نظر گرفته میشود. در کنکورهای چند سال اخیر تیپ سوالات مفهومی و دارای مسائل محاسبهای بیشتر خودنمایی میکردند.
در روند مطالعه درس شیمی لازم است که داوطلبان روی دو بخش اصلی به صورت تفکیک شده کار کنند. انها باید مطالب حفظی را از حل مسائل تفکیک کنند. بهتر است قوانین اصلی و فرمولها را در گوشهای یادداشت کرده و هر از چند گاهی آنها را مرور کنند. از سوی دیگر برخی مطالب تئوری مانند رنگ مواد شیمیایی، خواص عناصر، نظریهها و ….. از مواردی هستند که با شیوههای حفظی باید به ذهن سپرده شوند.
نحوه تستزنی در درس شیمی
همانطور که اشاره شد مرور حفظیات در دورههای زمانی با فواصل منظم به یادگیری افراد کمک کرده و تکنیک تستزنی در کنکور آنها را بالاتر میبرد. هرچه محفوظات درسی افراد بیشتر باشد یعنی تسلط بهتری روی مطالب دارند و تعداد تست بیشتری را حل میکنند. در این مرحله باید به زمان مناسب تستزنی هم توجه کنید. حل کردن تستها بلافاصله بعد از مطالعه هر مبحث کار درستی نیست.
لازم است مدتزمانی از مطالعه هر مبحث بگذرد که این زمان می تواند در حدود چند روز باشد تا اطمینان حاصل کنید که مفاهیم در ذهن شما کاملاً حک شده است. در آزمونهای آزمایشی ابتدا به سراغ سوالات حفظی بروید و پس از آن با کاهش استرس و اطمینان از داشتن زمان کافی به سوالات محاسباتی پاسخ دهید. توجه کنید در بعضی سوالات اگر مطالب درسی را کامل بهخاطر نیاوردید میتوانید از شیوه آزمونوخطا استفاده کنید و گزینههای غلط را یکییکی با کمک گرفتن از استدلالهای ذهنی کنار بگذارید و درنهایت به پاسخ صحیح برسید.